Om Ti på Topp

Ti på Topp 2022 starter 8.mai og varer til 1.okt

Ti på Topp i Verdal ble startet i 2011 og er et samarbeid mellom Verdal Idrettsråd og Bedriftsidretten Midt-Norge. Ti på Topp er et godt tilrettelagt turtilbud for folk i alle aldre. Du er garantert flotte naturopplevelser og du vil bli bedre kjent i kommunen. 

Pris for å delta er 200 kroner og 100 kroner per barn som ikke har mobil selv og legges inn innunder den voksne i familielaget. Skolebarn i Verdal har gratis deltagelse og deltar igjennom sin skole. Les mer om det lengre ned.  

 

HVORDAN BLI MED
Last ned appen Ti på Topp og kom i gang. Du kan melde deg på individuelt, under en bedrift eller i et familie- eller vennelag. Du kan ikke delta på flere lag samtidig. Om du melder deg på i familieklassen kan du legge små barn innunder din profil slik at du kan registrere barnets turer. Du får også oppdaterte varsler på snøforhold eller lignende i løpet av sesongen. Når du skal på tur åpner du appen og ser veibeskrivelsa til der turen starter. Startstedet er merket med Ti på Topp-skilt. Ruta er merket med pilskilt, trepinner med rødmaling på toppen og rødmaling på løse steiner eller trær. Du kan også se hvor du er på kartet i appen til enhver tid. Når du er på toppen blir sjekk inn-knappen grønn og du trykker på den og har nå registrert besøket ditt. All ferdsel skjer på eget ansvar.

DELTAKERPREMIE
Vi har premie til alle som besøker alle ti toppene. Er du født i 2007 eller senere, eller født i 1952 eller tidligere er premiekravet sju ulike topper. Det er også flere utrekkspremier blant alle som greier kravet. I tillegg er det premier til den som går lengst i antall km, den som går flest turer i løpet av perioden, sprekeste vennelag, sprekeste familielag, sprekeste bedriftslag, sprekeste bedrift over 30 ansatte og sprekeste bedrift under 30 ansatte (basert på snitt). Toppene må være registrert senest 18. oktober eller registreringskort levert innen 20. oktober.

Vi ønsker at alle som kan registrerer seg og bruker på Ti på Topp-appen for da kan man få varsel om det er noe man må ta hensyn til. Men det er også mulig å kjøpe Ti på Topp-heftet på Shell Vinne, Nava Sport, Bremseth Sport, YX Stekke, Vuku Bilsenter og Intersport. Da bruker du koden på baksida av heftet til å logge deg inn på appen. Om du ikke har smarttelefon, så kan du bruke min side på nettsida å registrere turene dine eller det manuelle registreringskortet på baksiden av heftet. Har du kjøpt deltagelse via appen men vi ha hefte, kan du hente ut et hefte på Servicekontoret (uten deltagerkode bakpå), men minner om at det som står i heftet har du også på appen.

FELLESTURENE
Fellesturer blir arrangert i løpet av sesongen og det kommer med info på facebook og her. 

PREMIEUTDELING
Det vil bli premieutdeling i november.

SKOLEKONKURRANSE
Barne- og ungdomskolene i Verdal er invitert til å delta i en skolekonkurranse der det handler om å samle turkilometer til sin skole. Elevene får deltagerkoden sin når det nærmer seg oppstart av turperioden igjennom sin skole. 
Alle turene teller:
• om man går til forskjellige turmål eller om man trimmer til sin nærmeste Ti på Topp
• om man går i fellesskap, på skoleturdag, i gymtimene, eller om man går på fritiden

Ti på Topp’s vandrepokal går til den skolen som har samlet flest km delt på antall elever ved skolen. I tillegg er alle elever som har fullført 7 ulike turer kvalifisert til å motta premie på vår premieutdeling. Uansett resultat; alle deltakere får fine turopplevelser.

FOTOKONKURRANSE
Årets Ti på Topp-bilde og årets turbilde kåres av innsendte bidrag på vår nettside og bildene merket #tipåtoppverdal på instagram. Flotte premier vanker til vinnerne. Vi ønsker gjerne bilder i høyoppløsning i både stående og liggende format.

TI PÅ TOPP FOR ALLE
Ti på Topp Verdal ønsker å kunne legge til rette for idrettslige aktiviteter for alle innbyggere i Verdal. Vi ønsker å kunne stimulere til en aktiv livsstil for personer med funksjonsnedsettelser og sykdom. Dette på grunn av at noen av Ti på Topp-turene er utenfor deres rekkevidde. Man velger hvilke av turmåla man kan klare og går disse minst ti ganger. Da har man rett på deltagerpremie. Klarer man flere enn ti turer er det bonus i form av flere flotte turer.

Påmelding skjer på vanlig måte på hjemmeside eller app. Man kan også delta på lag som normalt. I tillegg må man sende en begrunnelse til andrea.hagstrom@bedriftsidretten.no innen 1. juli.

Det er fullt mulig å starte og gå turer før man sender mailen. På resultatlista som ligger på hjemmesiden vil det ikke synes at man har klart kravet etter ti turer gått, men premiering blir det til alle som har klart sine ti turer. Mailen som nevnt over gjør at vi vet om de som har deltatt ut fra egne forutsetninger.

BEDRIFTSAVTALE
Kontakt oss gjerne for en god bedriftsavtale.

VIS HENSYN OG TA VARE PÅ NATUREN
• Bruk anviste P-plasser
• La dyr på beite få gå i fred og vis respekt for dyr og natur
• Husk å lukke grinder og lignende etter deg
• Ta med deg søppelet hjem
• Fra 1. april tom 20. august er det båndtvang, men vi oppfordrer til båndtvang hele aktivitetsperioden.
• Husk at bæsjeposer skal tas med hjem
• Bruk av ild og bål i skog og mark er forbudt i perioden 15. april til 15. september
• La reinen være i fred
• Husk at all ferdsel skjer på eget ansvar
• Vi ønsker ikke at våre aktiviteter skal være til belastning for folk som bor i områdene der vi legger våre ruter

Ha en fin tur!
Verdal Idrettsråd og Bedriftsidretten i Midt-Norge

Tilbake til hovedside