Om konkurransen

Ti på Topp Verdal - 21. mai - 17. oktober 2021

Takk for en fin sesong. Vi planlegger premieutdeling 21.november. Der får dere henta ut deltagerpremien. Mer info kommer senere om det. Om dere ikke kommer dit kan dere hente premien på Servicekontoret 22. november fram mot jul.

TI PÅ TOPP 2021
Ti på Topp i Verdal ble startet i 2011 og er et samarbeid mellom Verdal Idrettsråd og Bedriftsidretten Midt-Norge. Ti på Topp er et godt tilrettelagt turstilbud for folk i alle aldre og et lystbetont bidrag til god folkehelse. Du er garantert flotte naturopplevelser, samtidig som du kommer i bedre form.

Pris for å delta er 200 kroner og 100 kroner per barn som ikke har mobil selv og legges inn innunder den voksne i familielaget. Skolebarn i Verdal har gratis deltagelse og deltar igjennom sin skole. Les mer om det lengre ned.  

GENERELT OM TURENE
Vi har ti ulike turer. Turene kan kategoriseres i enkel (grønn/inntil 5 km), middels (blå/ 5-10 km) og krevende (rød/over 10 km). De enkle egner seg godt for de fleste som ønsker å ferdes i fjellet, også barn. De middels finnes i ulike vanskelighetsgrader, kan variere i lengde og være både bratte og slakke. Mange av disse egner seg også for barn. Krevende turer passer for folk som er turvant. Det må gå ti timer mellom innsjekk på samme topp. 

HVORDAN BLI MED
Last ned appen Ti på Topp og kom i gang. Du kan melde deg på individuelt, under en bedrift eller i et familie- eller vennelag. Du kan ikke delta på flere lag samtidig. Om du melder deg på i familieklassen kan du legge små barn innunder din profil slik at du kan registrere barnets turer. Du får også oppdaterte varsler på snøforhold og andre forhold i løpet av sesongen. Når du skal på tur åpner du appen og ser veibeskrivelsa til der turen starter. Turene er merket, men du kan også se hvor du er på kartet i appen til enhver tid. Når du er på toppen blir ¨sjekk inn¨-knappen grønn og du trykker på den og har nå registrert besøket ditt. Det er også mulig å kjøpe Ti på Topp-heftet på Shell Vinne, Nava Sport, Bremseth Sport, YX Stekke, Vuku Bilsenter og Intersport. Da bruker du koden på baksida til å logge deg inn på appen. Om du ikke har smarttelefon, så kan du bruke min side på nettsida å registrere turene dine eller det manuelle registreringskortet på baksiden av heftet. Har du kjøpt deltagelse via appen kan du hente ut et hefte på Servicekontoret hvis du vil (uten deltagerkode bakpå), men minner om at det som står i heftet har du også på appen.

Startstedet er merket med Ti på Topp-skilt. Ruta er merket med pilskilt, trepinner med rødmaling på toppen og rødmaling på løse steiner eller trær. All ferdsel skjer på eget ansvar.

FELLESTURENE
På grunn av korona vil det ikke avholdes fellesturer i år. 

DELTAKERPREMIE
Vi har premie til alle som besøker alle ti toppene. Er du født i 2006 eller senere, eller født i 1951 eller tidligere er premiekravet sju ulike topper. Flere utrekkspremier blant alle som greier kravet. I tillegg er det premier til den som går lengst i antall km, den som går flest turer i løpet av perioden, beste lag, beste bedrift over 30 ansatte og beste bedrift under 30 ansatte og uttrekkspremier fra besøkende på hver topp. Toppene må være registrert senest 18. oktober eller registreringskort levert innen 20. oktober.

PREMIEUTDELING
Det vil bli premieutdeling i november.

SKOLEKONKURRANSE
Barne- og ungdomskolene i Verdal er invitert til å delta i en skolekonkurranse der det handler om å samle turkilometer til sin skole. Elevene får deltagerkoden sin når det nærmer seg oppstart av turperioden igjennom sin skole. 
Alle turene teller:
• om man går til forskjellige turmål eller om man trimmer til sin nærmeste Ti på Topp
• om man går i fellesskap, på skoleturdag, i gymtimene, eller om man går på fritiden

Ti på Topp’s vandrepokal går til den skolen som har samlet flest km delt på antall elever ved skolen. I tillegg er alle elever som har fullført 7 ulike turer kvalifisert til å motta premie på vår premieutdeling. Uansett resultat; alle deltakere får fine turopplevelser.

FOTOKONKURRANSE
Årets Ti på Topp-bilde og årets turbilde kåres av innsendte bidrag på vår nettside og bildene merket #tipåtoppverdal på instagram. Flotte premier vanker til vinnerne. Vi ønsker gjerne bilder i høyoppløsning i både stående og liggende format.

TI PÅ TOPP FOR ALLE
Ti på Topp Verdal ønsker å kunne legge til rette for idrettslige aktiviteter for alle innbyggere i Verdal. Vi ønsker å kunne stimulere til en aktiv livsstil for personer med funksjonsnedsettelser og sykdom. Dette på grunn av at noen av Ti på Topp-turene er utenfor deres rekkevidde. Man velger hvilke av turmåla man kan klare og går disse minst ti ganger. Da har man rett på deltagerpremie. Klarer man flere enn ti turer er det bonus i form av flere flotte turer.

Påmelding skjer på vanlig måte på hjemmeside eller app. Man kan også delta på lag som normalt. I tillegg må man sende en begrunnelse til andrea.hagstrom@bedriftsidretten.no innen 1. juli.

Det er fullt mulig å starte og gå turer før man sender mailen. På resultatlista som ligger på hjemmesiden vil det ikke synes at man har klart kravet etter ti turer gått, men premiering blir det til alle som har klart sine ti turer. Mailen som nevnt over gjør at vi vet om de som har deltatt ut fra egne forutsetninger.

VIS HENSYN OG TA VARE PÅ NATUREN
• Bruk anviste P-plasser
• La dyr på beite få gå i fred og vis respekt for dyr og natur
• Husk å lukke grinder og lignende etter deg
• Ta med deg søppelet hjem
• Fra 1. april tom 20. august er det båndtvang, men vi oppfordrer til båndtvang hele aktivitetsperioden.
• Husk at bæsjeposer skal tas med hjem
• Bruk av ild og bål i skog og mark er forbudt i perioden 15. april til 15. september
• La reinen være i fred
• Husk at all ferdsel skjer på eget ansvar
• Vi ønsker ikke at våre aktiviteter skal være til belastning for folk som bor i områdene der vi legger våre ruter

Ha en fin tur!
Verdal Idrettsråd og Bedriftsidretten i Midt-Norge

Tilbake til hovedside